OnePlus 8 Pro incelemesi Yorum Yap

İçindekiler

OnePlus 8 Pro incelemesi

 

OnePlus 8 Pro incelemesi amiral gemisi ürünlerinin fiyatı son yıllarda arttı. Telefonlar zamanla daha iyi hale gelirken, çoğunlukla iki özellikten yoksundu: IP derecelendirmesi ve kablosuz şarj. OnePlus 8 Pro ile şirket teklifiyle her şeyi yaptı. Sonunda iki eksik özelliği sunar, ancak mevcut olanlara dayanmaz. Yaklaşık üç hafta önce telefonu ilk aldığımda beklentilerim yüksekti. Sorunsuz performans, iyi bir kamera seti, iyi bir ekran ve hızlı şarjlı bir pil sunmasını bekliyordum. Artık telefonu kullandıktan sonra bazı özelliklerine hayran kaldığımı, bazılarının ise daha fazlasını istememe neden olduğunu söyleyebilirim. İşte bu yüzden OnePlus 8 Pro harika bir telefon ama kusursuz değil.

 

OnePlus 8 Pro incelemesi Yakın geçmişte üst düzey bir OnePlus telefonu kullandıysanız, OnePlus 8 Pro muhtemelen size tanıdık gelecektir. Ön tarafında, sol üst köşede delikli bir çentik bulunan kavisli bir ekrana sahip. Arkada ise dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Lenslerden üçü dikey hap şeklinde bir modüle yerleştirilmiştir ve dördüncüsü, AF modülünün üzerinde modülün yanında yer alır. Kamera modülü telefondan biraz dışarı çıkıyor ama bu beni ilgilendirmiyor.

 

Üç renk seçeneği mevcuttur: Buz Yeşili, Ultramarine Mavisi ve Oniks Siyahı. İlkini aldık ve bu benim favorim. Ortam ışığına bağlı olarak yeşilden maviye değişir. En hafif tabirle şık. Ayrıca suya ve toza dayanıklı IP68 olarak derecelendirilmiştir.

Arka panel biraz kavisli ve köşeler yuvarlatılmış, bu da telefonun tutuş deneyimine katkıda bulunuyor. Camdan yapılmış ancak buzlu mat bir yüzeye sahip ve bu nedenle parmak izlerini çekmiyor. Telefon, kapaksız kullandığım en iyi telefonlardan biri. Yine de emin olmak için silikon kılıfı kutuya koydum. Sonuçta ben beceriksiz bir adamım. Ayrıca davanın ek bir yenilemesi var. Üzerinde büyük harflerle “Asla Yerleşme” yazılıdır. Genel olarak, telefonu kılıflı veya kılıfsız kavramak kolaydır.

Sağ kenarda OnePlus Alert kaydırıcısı ve güç düğmesi bulunur. İkincisi, benim için oldukça can sıkıcı olan uzun bir basışta Google Asistan’ı tetikleyecek şekilde programlandı. Neyse ki, normal yemek menüsüne değiştirilebilir. Sol kenarda, ses rock’çılarını barındırıyor. Ayrıca SIM tepsisi, USB Type-C (USB 3.1) bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası cihazın alt kısmında yer alıyor.

 

OnePlus 8 Pro, 199 gram ağırlığında ve 165,3 x 74,3 x 8,5 mm ölçülerinde. Ergonomi açısından büyük, iyi düşünülmüş bir telefon. Tepeye tek elle ulaşmak zor olsa da yuvarlatılmış köşeler, kavisli kenarlar ve ağırlık dağılımı tek elle kullanım kolaylığı sağlıyor.

 

OnePlus 8 Pro, 6,78 PPI’da 3168 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip, büyük, akıcı 513 inç AMOLED ekrana sahip. 120Hz yenileme hızı ve 19,8:9 en boy oranı ile geliyor ve 3D Corning Gorilla Glass ile kaplanıyor. Artık teknik ayrıntılarla işimiz bittiğine göre, günlük hayatta nasıl çalıştığına bakalım.

Ünitemde gün içinde söylemesi zor olan kötü şöhretli siyah çökme sorunu var. Ancak, uykuya dalmadan önce telefonu karanlık bir ortamda kullandığımda (ışıksız olarak karanlık okuyun), uygulamanın kullanıcı arayüzünden daha koyu olan bazı garip siyah noktalar fark ettim. Sorun Twitter ve Instagram yükleme ekranlarında ve Spotify’da görüldü. Sadece bu özel gri renkte gözlemlenebilir. Aksi takdirde lekeler görünmez. Sherlock’u Netflix’te ve The Office’i Prime Videos’ta izledim. Bir kez bile karanlıkta video izlerken bir sorun fark etmedim. Bu nedenle, siyah ezilme çok önemli değil.

 

Performans

 

OnePlus 8 Pro, X865 55G modem ile eşleştirilmiş Qualcomm Snapdragon 5 SoC tarafından desteklenmektedir. Modelimiz 8 GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 depolama alanına sahiptir. Hepsi bir akıllı telefondaki en sorunsuz ve en hızlı yanıt veren deneyimlerden birini sunmak için bir araya geliyor. Amiral gemisi bir cihazdan beklediğinizi sunar. Günlük uygulamalardan oyunlara ve akış hizmetlerine kadar her şey kusursuz çalışır. Bellek yönetimi de birinci sınıf.

Oyun performansını incelemek için OnePlus 9 Pro inceleme birimimde Asphalt 8, COD Mobile ve PUBG Mobile oynadım. Oyunları en yüksek grafik ayarlarında sorunsuz çalıştırıyor. PUBG’yi HDR grafiklerde ve aşırı kare hızlarında çalıştırdı. Ayrıca, ısıtma minimumdur. Donanım becerisi ve her şeyi hızlı hissettiren 240 Hz dokunsal örnekleme hızı sayesinde oyun deneyimi bir Android telefondaki en iyi deneyimlerden biriydi. Ayrıca oyun modu, oyunun üstünde bildirimlerin görünmesine izin veriyor, bu acil yazıya oyundan çıkmadan cevap verebilirsiniz.

Hoparlör, üst düzey OnePlus telefonlarının genellikle iyi performans gösterdiği başka bir alandır ve OnePlus 8 Pro da bir istisna değildir. Akıllı telefon, kulaklığın yarı zamanlı ikincil hoparlör olduğu ve birincil hoparlörün cihazın altında bulunduğu iki stereo hoparlörle birlikte gelir. Ses ayrımı iyidir ve film izlemeniz için yeterince güçlü olabilir. Ayrıca işte Dolby Atmos var. Ayrıca akıllı telefonda kulaklık jakı da bulunmuyor bu yüzden bire bir dinleme için ya Type-C kulaklık kullanmanız ya da kablosuz kulaklıklara başvurmanız gerekiyor.

Kameralar

Optik, OnePlus telefonlarının geçmişte mücadele ettiği bir bölümdür. Şirket, OnePlus 8 Pro ile kameralarını iyileştirirken, telefon hala belirli senaryolarda zorlanıyor. Teknik detaylarla başlayalım. Telefon dörtlü arka kamera kurulumuna sahip: f / 689 ve OIS diyafram açıklığına sahip bir Sony IMX48 1.78MP sensör + 8x hibrit zoom, f / 3 ve OIS diyafram açıklığına sahip 2.44MP telefoto lens + 48 derecelik alana sahip 120MP ultra geniş açılı lens görüş açısı ve f / 2.2 diyafram + 5MP renkli filtre lensi. İşte nasıl çalıştıkları.

 

Ana kamera, doğrudan güneş ışığında harika ayrıntıları yakalar. Renk tonu da oldukça nötr. Görüntüler aşırı doygun değil, ana hatlar iyi tanımlanmış ve fark edilir bir gürültü yok. Dinamik aralık da oldukça iyi. Karanlık alanlarda da çok fazla ayrıntı var. Videolar ayrıca iyi bir dinamik aralığa sahiptir ve konuya odaklanmak kolaydır.

Portreler dışındaki fotoğraflar

Diğer kameralarda olduğu gibi 48MP ana kamerada da bir tutarsızlık var. Görüntüler bazen hafifçe mavi ile renklendirilir. Aşağıdaki sol resmi ve maviliği görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Whatsapp Destek Hattı