Unreal Engine 4 için Önerilen Bilgisayar İş İstasyonu
Unreal Engine 4 için Önerilen Bilgisayar İş İstasyonu: Epic Games Inc’den Unreal Engine 4, günümüzün en güçlü ve grafik açısından zengin oluşturma motorlarından biridir. Epic Games Fortnite, Lionhead Studios Fable Legends, CCP Games EVE: Valkyrie gibi devasa oyunların yanı sıra içerik oluşturucuların ve geliştiricilerin tasarımlarını dijital bir alanda görselleştirmek için bu motoru kullanmalarını sağlıyor. Unreal Engine 4’ün bu kadar ilgi görmesi şaşırtıcı değil.
Endüstri lideri oyun motoru, günümüzün önde gelen VR oyuncuları HTC Vive ve Oculus Rift ile uyumlu Sanal Gerçeklik projeleri oluşturmak için sezgisel bir kullanıcı arayüzü ve harika yeteneklerle birleştirilmiş olağanüstü grafik yeteneklere sahiptir. Unreal Engine 4’ün neden gezegendeki en popüler yaratıcı motorlardan biri haline geldiğini anlamak kolay. Ancak, donanım önerilerinin gelmesi zor. Bu nedenle, bu platformda öğrenmeye yeni başlayan biriyseniz veya zaten deneyimli bir geliştiriciyseniz bile kendinize soruyor olabilirsiniz. Epic Games Unreal Engine 4’ten en iyi şekilde yararlanmak için en iyi bilgi işlem donanımı nedir?
Kontrol edebileceğiniz ilk yer , Unreal Engine web sitesinde yayınlanan sistem gereksinimleri sayfası olacaktır. Ancak pek çok yazılım satıcısı gibi, bu sayfalar size yalnızca yazılımı çalıştırmak için kullanmayı düşünmeniz gereken minimum donanımı söyler. Size optimum konfigürasyonun ne olduğunu söylemeyecektir.
Unreal Engine 4 için optimize edilmiş bilgisayar konfigürasyonu nedir?
Unreal Engine ile bir proje geliştirmek isteyen çoğu kullanıcı, genellikle görsel olarak çarpıcı bir şey yaratmak ister ve bu nedenle, grafiklerin en kritik bileşen olacağını düşünebilirsiniz. Ancak durum böyle değil. Aslında, işlemciniz Unreal Editor içindeki performans üzerinde çok daha önemli bir etkiye sahip olacaktır.
İşlemcinizi seçerken uygulamanızın ne kadar tek iş parçacıklı veya çok iş parçacıklı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Bireysel görevler veya tek iş parçacıklı görevler daha yüksek saat hızlarından yararlanırken, çok iş parçacıklı görevler daha yüksek çekirdek sayılarından daha fazla yararlanır. Unreal Engine 4 ağırlıklı olarak tek iş parçacıklı bir uygulamadır ve bu nedenle daha yüksek saat hızlarına sahip olma eğiliminde olduklarından daha az çekirdek ve iş parçacığına sahip işlemcilerden yararlanır. Bununla birlikte, Unreal Engine 4’ün bina aydınlatması ve motoru kaynaktan derleme gibi belirli alanları, çoklu iş parçacığı için oldukça optimize edilmiştir ve bu nedenle daha fazla çekirdek ve iş parçacığından büyük ölçüde yararlanır.
İşlemcinizi seçerken, özel iş yükünüzü göz önünde bulundurmalısınız. Yoğun aydınlatma veya derleme gerektirmeyen daha küçük projeler üzerinde çalışıyorsanız, daha düşük çekirdekli ve iş parçacıklı bir Intel Core i7 seçmelisiniz ve yüksek saat hızı gibi diğer alanlarda size en iyi performansı verecektir. FPS ve görüntü alanı yanıtı. Bu seçenek ayrıca, daha yüksek çekirdekli işlemci seçeneklerine kıyasla size biraz para kazandıracaktır. Darboğazınız Unreal Engine 4’ün çok çekirdekli yönleriyse, bu işlemciler çok çekirdekli işlevsellik arasında güzel bir dengeye sahip oldukları ve mükemmel saat hızlarını korudukları için Intel Core i9’a gitmek en iyisidir.
Unreal Engine 4 için bir sonraki en önemli bileşen grafik kartınızdır.
Diğer profesyonel uygulamalardan farklı olarak Unreal Editor, GPU’yu herhangi bir hesaplama yeteneği için kullanmaz ve yalnızca ekranınızın çıktısını görüntülemek için grafik kartınızı kullanır. Bunu akılda tutarak, daha üst seviye bir grafik kartı, oyunlarda olduğu kadar görünüm alanınızda da yalnızca saniyedeki kare sayısı (FPS) için fayda sağlayacaktır.
Bu nedenle müşteriler, en fazla faydayı hissetmek için bütçelerini grafiklerden ziyade işlemcilerine odaklamak isteyebilirler. Orta seviyeden üst seviye bir NVIDIA GeForce RTX GPU öneriyoruz . Bu Grafik kartları, geleneksel rasterleştirme projeleri veya en son NVIDIA RTX teknolojileriyle mümkün kılınan en son ışın izleme teknikleri için olağanüstü performans ve uyumluluğa sahip olmanızı sağlayacaktır.
Sorulduğunda, Unreal Engine 4 için bir SLI konfigürasyonundaki birden fazla kart buna değer mi? İnsanlara, bulgularımızın genellikle istikrarsızlıklar getirdiğini ve üretkenliğe yönelik bu risklerin, sahip olabileceğiniz potansiyel performans kazanımlarından çok daha ağır bastığını gösterdiğini öneriyoruz. Bu nedenle, genel Unreal Editor iş akışları için tek bir kart öneriyoruz, ancak bir oyun geliştiriyorsanız ve SLI desteğini dahil etmek istiyorsanız, test için bir SLI yapılandırmasına sahip olmak isteyebilirsiniz, ancak kullanmadığınızda SLI’yi devre dışı bırakabilirsiniz.
Ne kadar Sistem Belleği (RAM) gereklidir?
Gereken belirli RAM miktarı, özel gereksinimlerinize büyük ölçüde bağlıdır. Genellikle çoğu kullanıcı için 32 GB’ın yeterli olduğunu görüyoruz. Büyük projelerle çalışan veya sistemlerini gelecekte kanıtlamak isteyenler için 64 GB düşünülmelidir.
Sisteminizde yeterli belleğe sahip olmamak, sisteminizin depolama sürücüsüne “çağrılma” olarak bilinen bir süreçten geçmesi gerekeceğinden performansı önemli ölçüde azaltabilir. Bu sürücüler RAM’inizden çok daha yavaştır ve sonuç olarak performansınız büyük ölçüde düşer. Öte yandan, çok fazla belleğe sahip olmak performansı iyileştirmez, ancak RAM nispeten pahalı olduğu için maliyetleri önemli ölçüde artırabilir. Bu para, işlemcinizi veya grafik kartınızı geliştirerek daha iyi kullanılabilir. Unreal Engine kullanarak zaten projeler geliştirdiyseniz. Ne kadar sistem belleğine ihtiyacınız olduğunu belirlemek için projelerinizi açmanızı ve Windows Görev Yöneticisi’nde bellek kullanımınızı görüntülemenizi öneririz.
Unreal Engine 4 için Hangi Depolama Sürücüsü Yapılandırması En İyisidir?
Müşterilerimize, birincil depolama sürücüleri için Katı Hal Sürücüsü olarak bilinen şeyi kullanmalarını öneririz. Bu tür depolama sürücüleri, geleneksel bir Sabit Disk Sürücüsünden çok daha hızlıdır ve kullanıcılar, sistemlerinin yanıt verme hızında büyük bir artış ve proje ve işletim sistemi yükleme sürelerinde bir azalma olduğunu fark edeceklerdir. GB başına geleneksel sürücülerden daha pahalı olma eğilimindedirler ve sonuç olarak, yalnızca işletim sisteminiz. Uygulamalarınız ve etkin proje dosyalarınız için kullanılmalarını öneririz.
Ayrıca, uzun süreli depolama için ikincil sürücü olarak daha yavaş bir geleneksel Sabit Disk Sürücüsü öneriyoruz. Daha makul bir fiyata çok daha yüksek toplam depolama kapasitelerine sahiptirler. Mevcut olan en iyi performansı isteyenler, İşletim Sistemleri için en yeni M.2 NVMe tipi Katı Hal Sürücülerini proje dosyaları ve genel veri depolaması için ikinci bir Katı Hal Sürücüsü kullanmayı düşünmelidirler.